8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων

Χαιρετισμός Οργανωτικής Επιτροπής

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι

Σας καλωσορίζουμε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων, που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2020. Ένα Συνέδριο διαφορετικό από όσα προηγήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID 19 και μάλιστα εν μέσω του 2ου κύματος. Ένα Συνέδριο που πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά για το σύνολο των συμμετεχόντων.

Τηρώντας με απόλυτη αίσθηση ευθύνης τους κανόνες της ελληνικής πολιτείας, η οργανωτική επιτροπή και το γραφείο υποστήριξης έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική πλατφόρμα παρακολούθησης και διαδραστικής συμμετοχής για την οποία ομιλητές, σύνεδροι και συνεργάτες έχουν λάβει οδηγίες.

Με την βοήθεια λοιπόν της τεχνολογίας είναι σημαντικό να συνεχίζουμε παράλληλα τις προσπάθειες μας για να είμαστε σωστά ενημερωμένοι και να παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο που είναι εντυπωσιακές. Άλλωστε ιδιαίτερα το θέμα των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν μία καταιγίδα που έρχεται και θα πιέσει με την σειρά της τα συστήματα υγείας τα επόμενα χρόνια. Ομιλητές συνάδελφοι από τις περισσότερες ειδικότητες που ασχολούνται με τις αγγειακές εγκεφαλικές παθήσεις γενικότερα, μέσα στις 4 ημέρες του συνεδρίου μετέχουν σε ένα επιστημονικό πρόγραμμα που καταρτίζεται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να περιλαμβάνει ευρύ φάσμα θεματολογίας και πρακτικά θέματα διάγνωσης και διαχείρισης.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων (ΕΕΑΕΝ), εθνικό μέλος της World Stroke Organization (WSO) και της European Stroke Organization (ESO). Από την ίδρυσή της (1995) και ως σήμερα περιλαμβάνει τακτικά μέλη - συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τα εγκεφαλικά επεισόδια και γενικότερα τις παθήσεις των αγγείων του εγκεφάλου με εξαιρετική συνεργασία.

Πραγματικά η διαπίστωση του αυξανόμενου ενδιαφέροντος στο θέμα τα τελευταία χρόνια που μεταφράζεται και σε σημαντική αύξηση των συναδέλφων που ασχολούνται αλλά και του αριθμού των ασθενών που οφελούνται αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της σημασίας των ενεργειών αυτών.

Καθώς πρόσφατα η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων σε συμφωνία με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και την Hellenic/Alliance Action for Stroke, δημοσίευσαν αλλά και εισηγήθηκαν αρμοδίως ένα βασικό πλάνο και τη δημιουργία εθνικού σχεδίου για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια στην Ελλάδα θα γίνει και πάλι ειδική αναφορά σε θέματα oργάνωσης και την ανάγκη δημιουργίας και επέκτασης των Μονάδων Αγγειακών Εγκεφαλικών (Stroke Units), στη διάδοση των θεραπειών επαναιμάτωσης του οξέος ισχαιμικού ΑΕΕ και στην εισαγωγή σύγχρονων θεραπευτικών εφαρμογών δευτερογενούς πρόληψης στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας ώστε να μειωθεί η απόσταση από τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

Το Συνέδριο κλείνει με κοινή τράπεζα με την Hellenic Alliance / Action for Stroke sso. με θέμα τις κοινωνικές προεκτάσεις των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων και σχετικές δράσεις της SAFE (Stroke Alliance for Europe) ως μικρό αφιέρωμα στην World Stroke Day 2020.

Ελπίζουμε με την διαδραστική συμμετοχή όλων, στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Εκ μέρους της Oργανωτικής Eπιτροπής και του ΔΣ της ΕΕΑΕΝ

Κωνσταντίνος Βαδικόλιας
Καθηγητής Νευρολογίας ΔΠΘ
Πρόεδρος

Γεώργιος Τσιβγούλης
Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ
Γεν. Γραμματέας

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε μορφή αρχείου pdf παρακαλούμε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

Κατεβάστε το Πρόγραμμα